blog

…και το όνειρο έγινε πραγματικότητα!…..γιατί στα όνειρα κοιμούνται τα πιο ωραία ταξίδια!!

…και το όνειρο έγινε πραγματικότητα!…..γιατί στα όνειρα κοιμούνται τα πιο ωραία ταξίδια!!

και το ταξίδι με τον Κώστα και την Ιωάννα ξεκίνησε:

δύο νέα παιδιά που αναζητώντας να δώσουν στο όνειρό τους χρώμα και σχήμα , έφτασαν στην Αltalinea…..  μια σειρά από συναντήσεις,  κάποια e-mails, πολλά χαμόγελα και αγάπη, έδωσαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

tsagas-6

Σ’ ένα χώρο που αγκαλιάζεται από άπλετο φως αποφασίσαμε να κρατήσουμε λιτές γραμμές. Το στιλ της κουζίνας χαρακτηρίζεται ως pop modern industrial και ο σχεδιασμός της ανήκει στην κατηγορία Γ με νησίδα.

Με κυρίαρχα στοιχεία το τσιμέντο σε συνδυασμό με το ανθρακί χρώμα, κρατήσαμε την αυστηρή βιομηχανική ισορροπία.  Για να σπάει όμως αυτή η αυστηρότητα και να δώσουμε μια πιο pop διάθεση, χρησιμοποιήσαμε, σε μικρό ποσοστό της επιφάνειας της κουζίνας, το εναλλακτικό κροκί. Για την επιπλέον ζεστασιά του χώρου τοποθετήσαμε  ξύλινο πάγκο για να αγκαλιάζει τη νησίδα στο κέντρο.

Την χρωματική εικόνα έρχεται να ολοκληρώσει το χρώμα στους τοίχους. Ζητήσαμε η ανοιχτόχρωμη πλευρά να έχει ως φόντο σκούρο τοίχο  και η πιο σκούρα ως φόντο το λευκό που έχει όλος ο υπόλοιπος χώρος.

Θελήσαμε να κρατήσουμε κυρίαρχο στοιχείο το κεντρικό παράθυρό και για  αυτό το λόγο μοιράσαμε τους μεγάλους όγκους στα δύο άκρα της κουζίνας και δώσαμε την πινελιά ενδιαφέροντος χρησιμοποιώντας το έντονο χρώμα.

Επιλέξαμε  σύστημα gola για τα ντουλάπια  έτσι ώστε να μην χρησιμοποιήσουμε πόμολα και να διασφαλίσουμε την αφαιρετική όψη της κουζίνας. Οι ηλεκτρικές συσκευές , καφετιέρα, απορροφητήρας οροφής και  ψυγείο, επιλέξαμε να είναι inox για να συμπληρώνουν την βιομηχανική όψη του χώρου.

Στη νησίδα επιλέχθηκε  να χρησιμοποιηθεί το τσιμέντο έτσι ώστε ενοποιείται με την υπόλοιπη κουζίνα και σπάσαμε τη μονοτονία χρησιμοποιώντας το ξύλο ως ένα πιο θερμό υλικό για να προσδώσουμε ζεστασιά στο χώρο.

Ο απορροφητήρας κρέμεται στην κυριολεξία από την οροφή και για να εξαφανιστεί ο σωλήνας του εξαερισμού ζητήσαμε να κατασκευαστεί ένα επίπεδο από γυψοσανίδα έτσι ώστε να κρυφτεί εκεί.

 

Στην Altalinea το αποτέλεσμα μας δικαίωσε γιατί δεν κάνουμε έκπτωση στα όνειρα αλλά υπηρετούμε ανάγκες και η ικανοποίηση του πελάτη, αξία ανεκτίμητη!

Ευχαριστούμε πολύ  Κώστα και Ιωάννα!!!

 

Facebook Twitter Email